Sverige och Friends arena kan komma att stå värd för EM 2020.
Sverige och Friends arena kan komma att stå värd för EM 2020. Foto: TT

Uefa ber Sverige och Solna att EM-söka

Sverige och Friends arena har av Uefa blivit ombedda att delta i en ny ansökningsprocess för att arrangera matcher i EM 2020. Det skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

I och med det försenade arenabygget i Bryssel, en av de 13 värdstäderna runt om i Europa till det kommande EM-slutspelet, har Uefa startat en parallell ansökningsprocess för att hitta en ersättare om det bygglov som saknas i Bryssel inte kommer in i tid. Solna och Friends arena utgör tillsammans med de brittiska städerna London och Cardiff den trio som av Uefa valts ut för denna process.

Stockholms stad och Solna har tidigare ställt sig bakom Svenska fotbollförbundets ambition att arrangera EM-matcher på Friends arena. Det rör sig då om tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal.

7 december fattas ett slutgiltigt beslut både om Bryssels vara eller icke vara som värdstad och om en potentiell ny värdstad för mästerskapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".