Anders Bornholm.
Huddingebon Anders Bornholm vill kunna ställa cykeln i Liljeholmen på vägen till jobbet. Foto: Mariela Quintana Melin/Sveriges Radio.
#tacykeln

Förslaget: Bygg infartsparkering för cyklar

Lyssnare: "Jag vill slippa cykla i innerstan"
1:19 min

Bättre säkerhet i innerstan och möjlighet att parkera cykeln halvvägs. Det skulle få stockholmarna att cykla mer.
– Bygg infartsparkeringar, säger Anders Bornholm.

 – Mitt förslag är att bygga infartsparkeringar för cyklar vid knutpunkter utanför innerstan. I dag finns mest parkeringsgarage för cyklar inne i stan. Men här skulle poängen vara att man slipper cykla i innerstan. Man skulle kunna göra cykelpendlingen lite kortare för den som bor lite för långt bort för att cykla, säger Anders Bornholm.

Anders Bornholm är en av alla lyssnare som hört av sig efter P4 Stockholms cykeltema.

Anders Bornholm bor i Fullersta i Huddinge och jobbar på Östermalm i Stockholm. Avståndet är nästan två mil som skulle ta över en timme att cykla.

– Det är lite för långt för att cykla hela vägen. Så om det skulle finnas något sätt att cykla halva vägen så skulle det vara perfekt, säger Anders Bornholm.

Runt om i länet byggdes under förra året 2 800 cykelparkeringsplatser, visar cykelbokslutet som presenterades igår.

När P4 Stockholm ställde frågan på sociala medier om vad som skulle få folk att cykla mer, svarade många att de tycker att det är läskigt att cykla i Stockholms innerstad.

Många, likt Anders Bornholm, efterlyser fler cykelparkeringar.

För honom skulle ett cykelgarage i Liljeholmen i Stockholm vara perfekt, menar han. Det är på grund av bristen på en säker parkering som han inte redan cyklar i dag.

– Jag har ingen aning om var jag skulle ställa en cykel där och jag skulle nog inte våga ställa den där varje dag. Jag tänker att den skulle bli stulen. Säkerheten är jätteviktig, att man har ett bra ställe att låsa cykeln på, säger Anders Bornholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".