Nichlas Falk svimmar under sitt tacktal.
Nichlas Falk svimmar under sitt tacktal. Foto: Janerik Henriksson/TT

Falk svimmade under tacktalet

Axel Jonsson-Fjällby: Började tänka att det var det värsta som hände
3:28 min

Dramatiska scener utspelade sig när Nichlas Falk skulle få sin tröja hissad på Hovet. Under sitt tacktal svimmade plötsligt Falk och blev liggandes på röda mattan.

– Det var jätteobehagligt. Man började tänka att det var det värsta som hände, säger Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby till Radiosporten.

Det var mitt under sitt tacktal som Nichlas Falk plötsligt föll ihop inne på isen. Det gick ett sus genom publiken när Falk föll ned på röda mattan.

Efter att ha blivit liggandes i någon minut kunde Falk ställa sig upp.

– Det här blir en Youtube-grej, sa han.

I samband med en intervju med C More kort efteråt blev Falk återigen svimfärdig och behövde ta tag i Niklas Wikegård. Falk fick sedan läkarvård vid avbytarbåsen innan han själv kunde lämna arenan vinkandes till publiken.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det bara svartnade, säger Falk till C More.

Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson intervjuades i paus och berättade att kollapsen berodde på blodtrycksfall, han förs nu till sjukhus med ambulans för att ta reda på vad som ligger bakom men det ska tydligen inte finnas nån anledning till oro.

Nichlas Falk fick trots dramatiken sin tröja hissad i Hovet. Han har spelat 16 säsonger för Djurgården, 751 grundseriematcher – flest i klubbens historia – och tog två SM-guld innan han lade skridskorna på hyllan 2011.

– Det här är helt klart det största man kan uppleva som individuell idrottsman i en hockeyförening, sade Falk till C More innan han blev svimfärdig igen.

Färjestad vann matchen med 4-2 och drygar därmed ut serieledningen. Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby om situationen:

– Det var jätteobehagligt. Man började tänka att det var det värsta som hände. Som tur var så var det inte så farligt, säger han till Radiosporten.

– Det blev lite som en chock och försöka fokusera på matchen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".