Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) fick låna en cykel men kom från landstället med bil. Foto: Robin Oljelund Kjellberg/Sveriges Radio.
Ett cykelgarage i Liljeholmen behövs, menar Daniel Helldén (MP). Foto: Robin Oljelund Kjellberg/Sveriges Radio.
#tacykeln

Helldén (MP) öppnar för cykelgarage i Liljeholmen

Daniel Helldén (MP): Inser att det är något som behövs
0:43 min

Efter att Huddingebon Anders Bornholm föreslagit ett cykelgarage i Liljeholmen ska Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) utreda om det är möjligt.

Hittills har Stockholms stad byggt och planerat parkeringsgarage för cyklar i samband med Citybanans väg, i Älvsjö, Södra station, Centralen och Odenplan.

Huddingebon Anders Bornholm hörde av sig till P4 Stockholm efter att vi på sociala medier frågat vad som skulle kunna få folk att cykla mer.

Han vill kunna cykla en del av sträckan till jobbet och föreslår infartsparkeringar för cyklar. Till exempel i Liljeholmen.

Nu öppnar alltså Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén även för det.

– Liljeholmen är en sådan plats där massor med människor rör sig, så det borde finnas. Jag ska ta med mig det och titta på det, för jag inser ju att det är något som behövs, säger Daniel Helldén.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".