Räddningstjänstens brandbilar, en släckbil och en stegbil (i bakgrunden) samt brandmän Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Foto: TT

Person fastnade i skorsten i Södertälje

Person fastnade i skorsten i Södertälje
1:22 min

En ung kvinna som suttit fast flera meter ner i en skorsten i ett flerfamiljshus i Södertälje har nu kommit upp. Det finns ännu inga uppgifter om skadeläge.

Räddningstjänsten larmades vid klockan 11.17 på lördagen när personer i den föreningslokal som fanns i byggnaden kom till platsen och hörde hennes rop på hjälp.

– Vi vet inte hur länge hon har suttit där. De som hörde henne ropa från skorsten larmade in och sannolikt har hon suttit där en bra stund, säger Pelle Dalhage, operativ chef vid Södertörns räddningscentral, till TT.

Hennes ålder är inte fastställd, men räddningstjänsten har ändrat beskrivningen från kvinna till flicka. Polisen säger dock att det rör sig om en vuxen person.

– Vi har ett namn, det är inget barn. Om det nu är hon, men det tror vi att det är, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till TT.

Med hjälp av långa rep eller band lyckades räddningstjänsten få upp henne där hon satt fem meter ner i en skorsten.

Hon omhändertas nu av sjukvården som är på plats. Det finns ännu inga uppgifter om skadeläge, men då hon suttit fast i skorsten i minst en timme kommer hon inom kort att föras till sjukhus. Varför hon hamnat i skorsten är fortfarande oklart.

– Kvinnan förs nu till sjukhus och polispatrullen följer efter ambulansen för att kunna höra henne, säger Eva Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".