Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Äta ute-guiden

Underjordisk italienare hamnar mitt på skalan

Publicerat tisdag 17 oktober 2017 kl 10.13
Markiz Tainton: En del saknar det där lilla extra
(0:51 min)
Buco Nero Markiz Tainton
1 av 3
Buco Nero Markiz Tainton Foto: Sveriges Radio
Uppdukat på Buco Nero.
2 av 3
Uppdukat på Buco Nero. Foto: Markiz Tainton
Henrik Olsson och Markiz Tainton
3 av 3
Henrik Olsson och Markiz Tainton Foto: SR

Svajig akustik men det lilla extra saknas. Vår matrecensent Markiz Tainton har begett sig till ett före detta garage på Roslagsgatan och besökt italienska restaurangen Buco Nero.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

I ett före detta garage på Roslagsgatan, nära Norra Real, ligger Buco Nero. Det här är en av Stockholms alla italienska restauranger och hit tog sig vår proffsätare och recensent Markiz Tainton.

Här lyser de klassiska pastarätterna och pizzan med sin frånvaro. Här finns i stället till exempel Spaghetti alla chitarra con vongole (Sandmusslor) och Risotto ai porcini e guanciale (Karljohan-svamp).

De har lyckats inreda det före detta garaget mysigt och ljust trots att det helt saknar fönster, tycker Markiz. Det är dock lite problem med akustiken och det är svårt att höra och föra samtal med kyparen. Servicen är ok och maten får godkänt.

En del är väldigt gott medans annat saknar det där lilla extra. Prisläget är någonstans i mellanläget.

Betyget på vår tiogradiga skala blir fem för att det var inget extra extra så därför hamnar de på ett medelbetyg.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".