2017 Svenska herrlandslaget i fotboll med flaggor på tänkbara playoffmotståndare. Foto: TT, collage SR
Foto: Foto: TT, collage SR
VM-kvalet

Experterna: Här är Sveriges dröm och mardrömslottning

Våra fotbollspoddare Richard Henriksson och Andreas Matz plockar ut bäst och värst bland de fyra tänkbara playoff-motståndarna.

Vi sänder playoff-lottningen i P4 Extra efter kl 14.00

Vilka är Sveriges drömmotståndare?

Andreas Matz:
– Jag vill helst att Sverige ska få möta Italien. Jag har nog utgått från form och trupp. De har inte imponerat i kvalet. De tre andra lagen är bättre än Italien.

Richard Henriksson: 
– Danmark. Bra mittfält med Delaney och formstarka Christian Eriksen i och för sig, men den där backlinjen borde passa Sverige ganska bra. Relativt risiga duellspelare och långsamma mittbackar. Forsberg skulle få klart mest utrymme mot Danmark. Det känns också som om Danmark inte vill möta Sverige.

Vilka är Sveriges mardrömsmotståndare?

Andreas Matz:
– Schweiz, jag tror de är det bästa laget av de fyra som Sverige kan få möta. De går under radarn. De vann nio av tio matcher i sitt kval, missade förstaplatsen på målskillnad.

Richard Henriksson:
– Jag har Italien här, vill inte alls att Sverige ska få möta dom. Det är ju en superklyscha att Italien alltid finner ett sätt att gå vidare från kval och avgörande matcher i slutspelen. Men Italien har i sitt DNA det här med taktiskt kunnande och att spela på motståndarnas misstag. Rent taktiskt tror jag Italien funkar väldigt bra mot Sverige.

 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista