Bilparkering
Det blir fler infartsparkeringar i Stockholm. Foto: Sara Cosar/Sveriges Radio

Staden öppnar fler infartsparkeringar för pendlare

1:07 min

För att göra det enklare för pendlare att parkera bilen och i stället åka med kollektivtrafiken öppnar nio infartsparkeringar i Stockholms stad.

– Vi har hittat en smart och effektiv lösning för att kunna utnyttja parkeringsplatser, där pendlare kan ställa av bilen. På så sätt minskar vi trycket in mot staden, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Det handlar om nio infartsparkeringar i framför allt södra Stockholm, med plats för knappt 650 bilar. De flesta är redan befintliga parkeringsplatser utanför idrottshallar, som ofta står tomma under dagtid.

– Bland annat vid Enskede IP och Västertorpshallen, där parkeringsplatserna står outnyttjade under dagtid. Om man kommer tidigt på morgonen kan man stå hela dagen för 15 kronor, säger Daniel Helldén.

Blir det mer trängsel i kollektivtrafiken?

– Självklart kommer fler åka kollektivt, vilket är positivt. Blir det fler och trängre går SL in med mer trafik. Men vi vill få fler att ta tunnelbanan eller bussen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista