Moderaterna i Stockholm vill sänka skatten

2:35 min

Moderaterna i Stockholm föreslår i sin skuggbudget sänkt skatt på 20 öre.

Moderaterna presenterade idag sitt förslag till budget för Stockholm. Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr vill sänka skatten för Stockholmarna.

- En sänkt skatt leder till att det blir mer lönsamt att gå från bidrag till jobb och det är det som i slutändan också möjliggör för ökade medel till välfärden, säger Anna König Jerlmyr.

Ska man inte använda plus i budgeten på satsningar istället?

– Vi kan både sänka skatten och tillföra medel till välfärdsverksamheten, vi satsar mer än socialdemokraterna på skolan, tryggheten och äldreomsorgen, säger Anna König Jerlmyr.

När det gäller skolan föreslår Moderaterna i huvudstaden att eleverna ska gå en timme ytterligare per dag.

– Se vi till andra länder så ligger Stockholm och Sverige långt under genomsnittet när det handlar om undervisningstimmar och det finns ett samband mellan bättre resultat i skolan och högre undervisningstid, så därför menar vi att det är bättre för våra elever att gå längre dagar i skolan, få ökade kunskaper och på sikt få högre studieresultat, säger Anna König Jerlmyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista