Melissa Horn. Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio
Melissa Horn. Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

Melissa Horn - gitarren hennes enda vän på scen

"Jag har nog varit rädd"
12 min

Melissa Horn och hennes gitarr. Det är vad publiken möter på höstens konserter med den populära artisten. Och det är med viss nervositet hon nu gör sig redo för turnépremiären i Stockholm.

Melissa Horn fick sin första gitarr i 15-årsåldern och började snart skriva låtar. Redan under gymnasiet signerade hon skivkontrakt och 2007 släpptes hennes första singlar. Runt hörnet väntade ett stort genombrott och idag räknas Melissa Horn till en av Sveriges största artister.

– Varför är du nervös?

– Det är mycket ansvar. Jag ska upp helt själv och tänker att det finns tusen grejer som kan så käpprätt... säger Melissa Horn i veckans Musikplats Stockholm.

– Men jag gissar att det var i den här formen du började uppträda innan det fanns resurser till stora orkestrar?

– Precis. Och då tyckte jag helt tvärt om. Men jag har alltid drömt om att ha en egen kväll så här. Sedan har jag nog varit lite feg bara.

– Med dig på turnén har du i varje fall en vän på scen - och det är just din gitarr.

– Ja, just det. Jag får försöka bli vän med den.

– Har ni varit osams?

– Nämen jag har nog varit lite rädd för den vännen ett tag, ha ha! Jag spelar inte lika mycket gitarr hemma nu som jag gjorde förut. Jag har varit lite lat när jag haft så bra andra gitarrister som jag spelat med. 

– Så gitarren känner sig lite bortglömd?

– Ja, lite. Nu gäller det att hitta tillbaka. Det är det jag håller på med nu. Man kanske ska se den som en gammal polare och bli sams igen.

Melissa Horn har turnépremiär på Cirkus i Stockholm den 5 november.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".