Polis i Enskededalen centrum.
Polisen är på plats för att lugna människor i Enskededalen efter torsdagskvällen skjutning. Foto: Cassandra Alm

Polis på plats för att lugna efter dödsskjutning

"Min dotter hörde fyra skott"
0:54 min

Boende känner sig oroliga efter torsdagskvällens skottlossning, då en person dog, i Enskededalen.

Strax innan klockan 23 på torsdagskvällen fick polisen ett larm om skottlossning i Enskededalen i Södra Stockholm. Två män var skjutna, en av dem, en 25-åring, dog senare av skadorna. 

Röda rosor, ljus och bilder på mannen som dog finns under fredagen uppställda nära platsen där skjutningarna skedde.

Flera av de boende i området berättar att de är skakade av händelsen. De betonar att de känner sig otrygga. 

– Jag får ont i magen. Nu har jag fått reda på att det kan vara nån granne här. Det är fruktansvärt, säger Lena som bor i Enskededalen.

En annan boende i området, en tonårskille som vill vara anonym, säger att det är tråkigt att det händer och att han försöker hålla sig borta från sådant. På frågan om han känner sig trygg svarar han:

– Helt ärligt, nej. Jag har svårt att sova.

Polisen finns på plats i Enskededalens centrum under fredagen och natten till lördagen. Syftet är att skapa trygghet; visa sin närvaro, finnas där för att svara på frågor samt ta emot tips från den som har hört eller sett något.

Polisinspektören Mikael Borggren berättar att den största oron hos de han pratat med av boende i området är att de själva skulle bli skadade. 

– Generellt är den här typen av skjutningar hänvisade till kriminella kretsar och hålls i en ganska snäv gruppering. Så generellt behöver inte allmänheten känna sig orolig, säger han.

Vid 17-tiden under fredagen har polisen ingen misstänkt för brotten, som rubriceras som mord och mordförsök. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".