Polisbuss (arkivbild). Foto: August Bergkvist / SR
Polisbuss (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Restaurangpersonal misshandlad av besökare

Två maskerade män ska ha attackerat personalen inne på en snabbmatsrestaurang i Upplands Väsby. Männen ska strax före misshandeln helt omaskerade ha köpt mat från restaurangens drive-through.

Det var strax efter sex på söndagsmorgonen som polisen larmades om ett misstänkt rånförsök på restaurangen som ligger vid Stora Wäsby längs E4:an.

Två personer ska ha kastat sig över disken och sen slagit en av de anställda i huvudet. De försvann därefter från restaurangen i någon typ av fordon.

Efter att ha pratat med personalen tror inte polisen att syftet var att råna restaurangen utan att slåss med personalen. Männen hade strax före händelsen beställt mat från restaurangens drive-through.

– De var väl missnöjda med maten, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman för polisen i Region Stockholm.

Männen kan dock ha begått ett för de fatalt misstag. De ska inte ha varit maskerade när de beställde maten och har därför troligen fångats på restaurangens övervakningskameror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".