Jimmy Baker (M).
Jimmy Baker (M). Foto: Mariela Quintana Melin/Sveriges Radio

Moderaterna i Botkyrka vill satsa mer på välfärden

0:49 min

Den rödgröna majoriteten i Botkyrka lade nyligen fram sitt förslag till budget. Moderaternas förslag kommer – då med skattesänkningar.

Moderaterna i Botkyrka har ännu inte hunnit lägga fram sitt förslag till budget.

Men oppositionsrådet Jimmy Baker (M) säger att det kommer innehålla skattesänkningar och en prioritering av den grundläggande välfärden.

– Med det så menar vi egentligen kärnan i det kommunala uppdraget, det vill säga vård, skola och omsorg. Och sedan är vi tydliga med att vi väljer att till exempel inte lägga lika mycket pengar sådant som då ligger utanför välfärdens kärna. Som en kreativ fond som ger bidrag till någon för att leka i skogen, säger Jimmy Baker.

P4 Stockholm har tidigare rapporterat att de rödgröna satsar 200 miljoner kronor extra på att öka antalet vuxna i skolorna. Det imponerar inte på Jimmy Baker (M).

 – Man har börjat återinföra ett begrepp, "fler vuxna i skolan". Det vänder jag mig emot. Skolan ska fokusera på sitt kärnuppdrag vilket ju är kunskapsuppdraget. Jag vet inte om vi behöver fler vuxna i skolan, men vi behöver fler lärare i skolan, säger Jimmy Baker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista