Regissören till Avicii-dokumentären: Jag slogs av kämparglöden

1:29 min

Nu kommer dokumentären om Tim "Avicii" Bergling. Bakom den står filmregissören Levan Tsikurishvili. Nu berättar han om arbetet med dokumentären. "Jag träffade min överhet" säger han.

När filmregissören Levan Tsikurishvili träffade Tim Bergling för första gången hade stjärnan precis kommit från sjukhuset.

De båda skulle arbeta tillsammans i projektet Hungerhjälpen i Australien och Tim Bergling hade drabbats av gallsten och en inflammation i bukspottskörteln. Efter fem dagar på sjukhus skrevs han ut.

– Efter det är man ju inte så jättesugen på att ha flera spelningar, göra intervjuer och jobba som en världsstjärna behöver göra, säger Levan Tsikurishvili.

Men Tim Bergling är en kämpe, fokuserad på sitt mål, enligt Levan Tsikurishvili. De började med två intervjuer, mitt i natten.

– Jag slogs av hur han envisades och ville jobba hårt för sin sak. Jag anser mig själv vara väldigt hårt arbetande, med filmandet. Och sedan träffar jag min överhet, säger han om Tim Bergling.

– Jag blev väldigt intresserad av hans personlighet.

Dokumentären "Avicii: True stories" har premiär i dag, torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista