Anna Rheyneuclaudes Kihlman
Anna Rheyneuclaudes Kihlman beskriver det politiska klimatet på Lidingö som hårt. Foto: Lidingö stad

Hårt klimat får Lidingös ordförande att lämna

0:33 min

Kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, moderaten Anna Rheyneuclaudes Kihlman, kommer inte ställa upp till omval för nästa mandatperiod.

I ett inlägg på Facebook skriver Anna Rheyneuclaudes Kihlman att den främsta anledning är det politiska klimatet på Lidingö, som hon beskriver som hårt, med nedsättande och kränkande kommenterar från partikollegor.

– När jag gick med i Moderaterna i slutet på 1990-talet och kom till Lidingös moderatförening fanns många olika uppfattningar som gnuggades mot varandra. Men det fanns alltid god ton och respekt, säger hon till P4 Stockholm, och fortsätter:

– Men de senaste åren har många vittnat om att de inte vågar säga vad de vill. Man får fnysningar och kränkande omtalanden, och det finns en rädsla för att bli uthängd i sociala medier. Det är en härskarteknik som får folk att vara tysta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista