Hovet Globen
Förutom bostäder planeras det för en eller två underjordiska hockeyrinkar där Hovet står idag. Foto: Maja Suslin/TT

Kända stockholmsarenan kommer att rivas

3:16 min

Stockholms Stad kommer att riva arenan Hovet i Globenområdet. På platsen ska det troligtvis byggas bostäder. Det formella beslutet väntas nästa vecka.

Hovet invigdes 1955 och hette ursprungligen Johanneshovs Isstadion. Om arenan ska vara kvar så måste den renoveras, men sedan förra året har arenabolaget och Stockholms Stad istället utrett alternativet att riva Hovet.

Globen ska renoveras för drygt 700 miljoner kronor. De pengarna räknar staden med att få in genom att sälja marken som Hovet står på.

När renoveringen av Globen är klar rivs Hovet och troligtvis ska det då byggas bostäder på platsen men just vad som ska byggas där istället är inte helt klart än, säger Mirja Räihä (S), vikarierande idrottsborgarråd i Stockholms Stad, till P4 Stockholm.

Staden planerar också att bygga en eller två underjordiska rinkar för bland annat ishockey i området.

På torsdag nästa vecka väntas styrelsen i det kommunägda arenabolaget, SGA Fastigheter, ta det formella beslutet i frågan.

Frågan om att riva Hovet avgörs slutgiltigt av Stockholms kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista