Hovet
Foto: Erik Simander/TT

Rivningen ger starka reaktioner

Nyheten om att Hovet rivs och ersätts med bostäder har väckt reaktioner.

Under onsdagen berättade P4 Stockholm om att Stockholm stad vill riva Hovet och ersätta platsen med bostäder  – ett beslut som väckt reaktioner.

Hovet är hemmaborg för bland annat Djurgården Hockey, och på deras hemsida skriver de:

"Hovet är en historisk och för oss djurgårdare betydelsefull plats. Samtidigt är arenan för gammal för att klara av de omfattande renoveringar som skulle behövas på sikt. I och med det samt att förbättrade träningsförhållanden är en av våra prioriterade frågor, ser vi positivt på utredningens förslag."

På sociala medier är de allra flesta negativt inställda till beskedet. 

"Riv hela området när ni ändå hållet på. Blir så trött. Först Söderstadion och nu detta" skriver en person på P4 Stockholms Facebookkonto.

"Vem fan vill ens bo där???? Skulle inte ens fundera på det om jag ens fick betalt..." skriver en annan, medan en tredje skriver:

"Hovet är ju Grunden till kärleken till Hockeyn i Stockholm! Så KLÅFINGRIGA Politiker bort med 'tassarna'. Eller ska ni förstöra våran hemmaarena genom ett dåraktigt beslut??"

Men alla är inte negativt inställda.

"Äntligen. Gammal sliten byggnad. Behålla av nostalgiska skäl, nä nä." lyder en av de mer positiva kommentarerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista