Sveriges Radio
Sveriges Radio i Stockholm. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Uppgifter: Programledare på SR internutreds

0:30 min

En programledare på Sveriges Radio anklagas för sexuella trakasserier och för att ha utsatt flera personer för oönskad uppvaktning, skriver Expressen. SR bekräftar att en internutredning pågår.

Utredningen inleddes för cirka tre veckor sedan, efter att uppgifter lämnats till den närmaste arbetsledningen i den aktuella delen av företaget.

Utredningen pågår fortfarande och inga slutgiltiga beslut är tagna men redan nu har företaget vidtagit ett stort antal åtgärder i ärendet. Utredningen genomförs i samverkan med facken på Sveriges Radio, skriver SR i pressmeddelandet.

Enligt tidningen Expressen handlar det om anklagelser om sexuella trakasserier och att programledaren ska ha utsatt flera personer för oönskad uppvaktning.

Tidningen skriver också att medarbetare på Sveriges Radio vittnar om hur programledarens beteende fortsatt – trots tillsägelser – och att flera chefer inte tog anklagelserna på allvar förrän efter #Metoo-kampanjen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista