Smörrebröd på Två små svin
1 av 4
Smörrebröd på Två små svin Foto: SR
Smörrebröd på Två små svin
2 av 4
Smörrebröd på Två små svin Foto: SR
Markiz Tainton.
3 av 4
Markiz Tainton. Foto: Mårten Eidevall/Sveriges Radio
Smörrebröd på Två små svin
4 av 4
Smörrebröd på Två små svin Foto: SR
Äta ute-guiden

Smörrebröd i Årsta får toppbetyg

Hör varför Markiz ger högsta betyg till Två små svin
1:51 min

Mitt i Årsta ligger restaurangen som specialiserat sig på danska smörrebröd och tjeckisk öl. Vår matexpert Markiz Tainton övertygas av smörrebröden och inredningen på Två små svin.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Mitt i Årsta finns en dansk restaurang som håller öppet nästan alla årets dagar och som har specialiserat sig på att servera danska smörrebröd och tjeckiskt öl.

Stället ligger i ett hus från 50-talet och enligt Markiz Tainton har man ägnat inredningen mycket kärlek med både egengjorda bord med ingraverade texter och lampor. Och ägarna berättar gärna sin historia om stället och maten.

Hör i ljudklippet varför Markiz sätter toppbetyg på smörrebröden

Deras utbud består av ett 30-tal smörrebröd. Markiz testar fem av de och är mer än nöjd.

– Skagen var perfekt. Den var inte mosad i creme fraiche, utan det var mycket räkor och löjrom.

Två små svin får absolut högsta betyg, 10 av 10.

Inredningen, servicen och maten är i samklang och det är riktigt gott!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".