Plura Jonsson
Plura Jonsson vid vår tombola. Foto: Pär Fontander/Sveriges Radio

Plura om matfiaskot: Min gravade lax blev vedervärdig

"Jag har även gett upp bakning"
2:05 min

Plura är aktuell på Scalateatern med showen "En man av hjärtat". När han var Tombolagäst handlade samtalet mycket om hans två stora intressen: musik och mat.

Eldkvarn har funnits sedan 1970 och firar alltså 50-årsjubileum om tre år. Nu är Plura aktuell med showen "En man av hjärtat".

– Showen är en resa genom delar av mitt liv, platser och människor jag har träffat. Jag har en dialog med en förinspelad röst som tillhör Mauro Scocco.

Eldkvarn finns med i showen, fast inte på scen.

– På Scalateatern kör jag Eldkvarn-låtar med helt andra musiker. Jag kände att ska jag göra en egen show så ska det vara utan Eldkvarn, eftersom vi inte kommer så mycket längre musikaliskt. Vi har inte lagt av, vi har semester.

I samtalet med Plura kretsade mycket kring mat och vin, två kära ämnen för Eldkvarns frontman. I vår tombolaserie skickar en kändis en fråga vidare till nästa gäst. Komikern Ann Westin ville veta när Plura misslyckats rejält med någon maträtt.

– Jag har misslyckats med att grava lax, det blev vedervärdigt. Jag tror att jag dubblade sockret, berättar Plura Jonsson.

Lyssna i ljudklippet när Plura kämpar med att få till hamburgare tillsammans med Måns Zelmerlöw. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".