Tvärbanan på väg genom Hammarby Sjöstad (arkivbild).
Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Ett steg närmare tvärbana till Kista

Landstingspolitikerna fattade på måndagskvällen beslut om att återta mark vid Bromma flygplats, rapporterar SVT Stockholm.

Förra hösten fattade landstinget beslut om att tvärbanan ska förlängas till Kista och nu står det klart att Stockholms stad återtar mark vid Bromma flygplats till en kostnad av 30 miljoner kronor. Marken arrenderas idag av Bromma flygplats. 

– Det är glädjande att vi nu kan fatta beslut om detta. Marken är en grundförutsättning för att projektet ska kunna komma vidare, säger Karin Wanngård (S), som är finansborgarråd i Stockholm till SVT.

Den nya tvärbanan, som ska gå mellan Norra Ulvsunda via Kista till Helenelund, beräknas kosta nästan fem miljarder kronor att bygga. Bygget ska stå klart år 2023, då med elva nya stationer. 

Norra Ulvsunda, Bromma Blocks, Bromma flygplats, Solvalla, Rissne, Ursviks torg, Ursvik norra, Ärvinge, Kista centrum, Kistamässan, Helenelund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista