Brand Stureplan
1 av 2
Röken från eldhärjade fastigheten vid lunch på tisdagen. Foto: Ulf Bungerfeldt/Sveriges Radio
Brand och brandmän vid Stureplan.
2 av 2
Stureplan har stängs av för att brandmännen ska kunna arbeta. Foto: Daniel Wiorek/Sveriges Radio

Uppmaning från polisen: Undvik city

1:18 min

Två personer är förda till sjukhus med rökskador vid morgonens brand i City. Polisen avråder nu allmänheten att ta sig till området kring brandplatsen på Jakobsbergsgatan.

Polisens presstalesperson Kjell Lindgren avråder allmänheten att ta sig till City och områdena kring Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan vid Stureplan.

– Just nu så går allt arbete ut från räddningstjänsten för att få kontroll på branden. Vårt jobb är att förhindra folk att ta sig in i området av säkerhetsskäl. Det är massor av människor som kommer att beröras innan vi har kontroll på branden, säger han.

Vi har fått rapportera om att man känner den här röklukten i stora delar av City, är den farlig?

– Jag sitter på mitt kontor och ser röken över hustaken. För min egen del skulle jag inte ens tänka tanken att gå in i röken och känner jag obehag av röken skulle jag stänga dörrar och fönster, och måste jag inte vara i området skulle jag ta mig därifrån, säger Lindgren.

Anställda som arbetar i området har fått meddelande om att inte ta sig till platsen "då branden är mycket kraftig", som det står i ett mejl som P4 Stockholm har tagit del av.

Följ vår direktrapportering här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista