Poliser vid mordplats i Kista
En man döms till livstids fängelse för mordet på två män i Kista. Foto: Jessica Gow/TT

Livstids fängelse för dubbelmord i Kista

1:09 min

Den 30-årige man som stått åtalad för dubbelmordet i Kista i mars i år döms till livstids fängelse.

Mannen döms för att ha skjutit ihjäl två män i en bil.

Den dömde hävdade under rättegången att han är oskyldig, och att det fanns en fjärde person i bilen som avlossade de dödande skotten.

Men tingsrätten trodde alltså inte på den förklaringen utan dömde honom till livstids fängelse.

– Det finns mycket stark bevisning mot att det skulle ha gått till på det sättet och det finns också stora luckor i mannens egen berättelse, säger rättens ordförande chefsrådmannen Patrik Alm i ett pressmeddelande.

Det var i mars i år som två unga män blev ihjälskjutna i en bil i Kista. De sköts i bakhuvudet av någon som satt i bilens baksäte. En misstänkt 30-årig man greps redan två dagar efter morden. Han nekar till anklagelserna, och under rättegången har han sagt att han var med i bilen men att det var en annan person som sköt.

Morden har av polisen beskrivit som en del av en uppgörelse mellan kriminella gäng i Stockholm, men tingsrätten har inte kunnat hitta något motiv till morden.

30-åringen döms också att betala skadestånd till offrens anhöriga. Mannens advokat säger till P4 Stockholm att domen troligen kommer att överklagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista