Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén leder Musikhjälpen 2017 från Umeå med start 11 december. Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén leder Musikhjälpen 2017. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Här är trion som ska leda Musikhjälpen

8:09 min

I år blir det tre helt nya programledare i Musikhjälpen – artisten Molly Sandén, programledaren Kalle Zackari Wahlström och P3-profilen Farah Abadi.

Tillsammans går de den 11 december in i glasburen i Umeå för att uppmärksamma, engagera och samla in pengar till årets tema "Barn är inte till salu” som kommer att belysa världsproblemet med barnsexhandel

Farah Abadi leder till vardags Relationsradion i P3 och har fungerat som publikens ambassadör de senaste två åren.

– Det känns otroligt spännande men också en ära att få komma tillbaka till glasburen och nu som programledare. Det är ett stort ansvar och jag känner mig hedrad, säger Farah Abadi. 

Molly Sandén är kanske mest känd för sin musikkarriär och tre framträdanden i Melodifestivalen, men hon har också erfarenhet som programledare i Lilla Melodifestivalen.

– Att leda Musikhjälpen är ett väldigt ärofyllt och utmanande uppdrag som jag inte kunde tacka nej till, säger Molly Sandén.

Kalle Zackari Wahlström har i flera program på SVT testat olika former av träning, provat på jobbet som idrottslärare och träffat folk som gjort udda livsval.

– Jag tycker temat känns läskigt men det betyder ju inte att man inte ska prata om det. Tvärtom antagligen, säger Kalle Zackari Wahlström. Jag blir tokig när jag tänker på att det finns barn i världen som far illa. Kan vi, jag, göra nåt för att hjälpa dem måste vi, jag, göra det.

Musikhjälpen 2017 startar måndag den 11 december och direktsänds i P4 och SVT Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista