Kalle Zackari och Molly Sandén
Kalle Zackari och Molly Sandén får ratta morgonprogrammet. Foto: Alexander Hammarlöf/Sveriges Radio

Här skapar Molly och Kalle kaos i morgonprogrammet

0:35 min

Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström är programledare för årets Musikhjälpen i P3 om drygt en månad. I morse fick de prova att direktsända i P4. Det gick sådär.

Musikhjälpen drar igång 11 december i P3 och på onsdagen presenterades programledarna, förutom ovannämnda duo också Sveriges Radios Farah Abadi.

Farah kan det här med radio så för hennes del kommer inte tekniken att vara ett problem. Större anledning då att oroa sig för Molly och Kalle.

– Ni får pröva att trycka på vilka knappar ni vill, sa programledaren Dejan Cokorilo  och erbjöd en snabbkurs i direktsändning.

– Då drar jag i de här spakarna, sa Kalle och drog igång två låtar och en trailer, samtidigt.

Molly kontrade med att fästa blicken på en röd knapp.

– Den vill jag trycka på.

I det läget fick programledare Alexander Hammarlöf rycka in och förklara att den knappen tog studion ur sändning och att det kanske var bäst att lämna den ifred.

Sveriges Radio vill i det här läget understryka att både Kalle och Molly kommer att få ytterligare utbildning inann de ska debutera som radioprogramledare.

Musikhjälpen i år spelas in i Umeå med målsättnigen att skapa engagemang och samla in pengar för arbetet mot barnsexhandel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista