Lägenheter i Västertorp.
Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Stort strömavbrott i Stockholm

1:56 min

Ett strömavbrott drabbade södra Stockholm under torsdagsmorgonen. Vid 9-tiden var 80 000 hushåll utan ström. Strömmen ska nu vara tillbaka.

Vid 9-tiden imorse var 80 000 hushåll utan ström, enligt Ellevios hemsida. Men 20 minuter senare var siffran nere i 4500 hushåll. 

–  08.39 fick vi meddelande i driftcentralen om att det inträffat något fel, säger Thomas Kult, kommunikatör på elnätbolaget Ellevio. 

Strömavbrottet påverkade även delar av kollektivtrafiken och skapade stopp på tunnelbanans röda och gröna linje samt tvärbanan. 

– Än så länge vet vi inte vad som var grundfelet. Vi samlar in information från våra system och det pågår en utredning, säger Thomas Kult.   

Strax innan 09.30 var tvärbanan och tunnelbanan åter igång. Dock med oregelbunden trafik för tunnelbanans röda och gröna linje. Inställda avgångar förekommer, uppger SL. 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista