Hus
Bygget av tiotusentals nya lägenheter kan börja omgående Foto: Anders Wiklund/TT

Uppgörelse öppnar för tusentals nya hus i Stockholm

1:18 min

Bygget av tiotusentals nya lägenheter kan börja omgående. Det står klart  sedan regeringen tillsammans med Stockholm och Luftfartsverket enats om planerna för Bällsta-radarn vid Bromma flygplats.

Anläggningen har tidigare  varit ett stort hinder för byggplanerna i Stockholm. Det här öppnar för att bygga fler höga hus - däribland det storslagna Tellus Tower vid Telefonplan, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S)

– Det här är otroligt bra för att få fler bostäder i Stockholm med omnejd.

Genom att bygga ut en radaranläggning i Uppsala är radaranläggningen vid Bällsta i Bromma inte längre lika känslig för radarskugga. Det undanröjer därför ett stort hinder för bygget av massor av nya bostäder i hela Stockholmsområdet, säger Karin Wanngård. Också från regeringens håll är glädjen över överenskommelsen med Luftfartsverket påfallande.
Peter Eriksson (MP) är Sveriges bostadsminister.

– Här möjliggör vi inte bara möjligheten att bygga utan också på väldigt attraktiva områden. Här får staden och angränsade kommuner möjlighet att bygga i stor skala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista