Nano
1 av 5
Nano. Foto: Sveriges Radio
Cornelis Vreeswijk
2 av 5
Foto: Sveriges Radio
Jack Vreeswijk
3 av 5
Foto: Sveriges Radio
Moa Lignell
4 av 5
Foto: Sveriges Radio
Nano
5 av 5
Foto: Sveriges Radio

Nanos hyllning till Cornelis: Sån här musik kan aldrig dö

I november var det 30 år sedan Cornelis Vreeswijk gick bort. För att hylla hans minne samlades artister som Nano, Linnea Henriksson och Jack Vreeswijk för att tolka hans låtar live i Musikplats Stockholm. Nu går programmet i repris.

Cornelis Vreeswijks låtar lever vidare genom nya generationer, 30 år efter den folkkära artistens bortgång. Prisade popstjärnan Linnea Henriksson gästade Musikplatsens hyllning, liksom Janne Åström, Moa Lignell, Jack Vreeswijk och Nano. 

Under konserten gjorde Nano en bejublad version av Somliga Går Med Trasiga Skor. Sedan förklarade han sin starka känsla för Cornelis som han fastnade för redan som barn.

– Man känner att det är ärligt och äkta, från hjärtat. Och sånt kan jag inte motstå. Det träffar en, sade Nano på scen.  

– Vad säger du om tidlösheten i hans musik, att den lever vidare i generation efter generation?

– Det är stort. Det är någonting alla musiker önskar, att man får leva vidare så. Men sån här musik kan aldrig dö ut, sade Nano innan han och alla andra medverkande artister sjöng I Natt Jag Drömde Något Som i en allsång ihop med publiken som avslutning på konserten.

Hyllningsprogrammet sändes 10 november i fjol och repriseras fredag 5 januari klockan 11.30.

Mer om Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista