Polisband
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen söker tips om dödsmisshandlad man

Identiteten på den man som hittades i fredags misshandlad till döds i Kallhäll nordväst om Stockholm är fastställd. Det rör sig om en man i 65-årsåldern.

Polisen söker efter vittnen som varit i närheten av en gångväg i höjd med pendeltågsstationen runt klockan 17 till 17.30 på fredagskvällen.

– Vi har fått in ett antal bra iakttagelse som har gjort att vi kommit vidare i utredningen. Så har man iakttagelser så uppmanas man att höra av sig, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral till TT.

Vid larmet i fredags kväll misstänktes först att det handlade om ett sjukdomsfall, men räddningspersonal upptäckte att mannen misshandlats. Han konstaterades senare avliden på platsen. Ett stort område spärrades av och polishundar sökte igenom området.

En förundersökning om mord har inletts.

– Det är ingen som har frihetsberövad, men vi hoppas att vi kan få in tips nu som kan leda fram till en gärningsperson, säger Westberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista