Darin.
1 av 2
Darin. Foto: Pressbild.
Darin.
2 av 2
Darin. Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio

Darin till Musikplatsen - premiärspelar ny musik

1:47 min

Darin är aktuell med nytt album. I Musikplats Stockholm gör den populära artisten en livespelning med de nya låtarna.

På förra plattan Fjärilar I Magen tog sig Darin tillbaka i tid och rum till uppväxten i västra Stockholm. Med hits som Juliet och Ta Mig Tillbaka gjorde han stor succé och nu är han högaktuell med uppföljaralbumet Tvillingen.

– Jag har tagit influenser från förra albumet, det organiska och blandat med produktion. Det är poppigare med mer energi, säger Darin om nya låtarna i Musikplats Stockholm.

I somras fyllde Darin 30 år och relativt lång tid har passerat sedan genombrottet i Idol. Året var 2004, Darin kom tvåa i den stora talangtävlingen och vann folkets hjärtan. 2005 släppte han sitt debutalbum och började bygga en internationell karriär med låtar på engelska. I och med sin medverkan i Så Mycket Bättre 2012 gick Darin succesivt över till att göra svenskspråkiga texter.

– Jag kände att jag ville testa att skriva på svenska. Men det var viktigt att det skulle bli rätt. Jag lät folk omkring mig lyssna och tycka till. Det är stor skillnad på att skriva på svenska och engelska, sade Darin i Musikplats Stockholm 2015.

Vilket är ditt starkaste minne från Så Mycket Bättre?

– Det var när jag körde En Apa Som Liknar Dig på Olle Ljungströms dag. Och när de andra tolkade mina låtar. Det var egentligen det häftigaste.

Livekonserten med Darin äger rum fredag 24 november klockan 11.30-12.00 (OBS! Tidigare starttid än vanligt!). Läs mer i vår Konsertkalender om hur du upplever radiospelningen på plats.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista