Rikard Wolff
Rikard Wolff har gått bort. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Skådespelaren Rikard Wolff har dött

0:47 min

Skådespelaren och musikern Rikard Wolff är död, bekräftar hans agent. Rikard Wolff blev 59 år gammal.

Skådespelaren och musikern Rikard Wolff är död. Det bekräftar hans agent i dag för Ekot och för P4 Stockholm.

Rikard Wolff har en lång karriär på scenen bakom sig, med roller på bland annat Dramaten och Göteborgsoperan. Dessutom har han hyllats för sina musikaliska tolkningar av bland annat Edith Piaf och Jacques Brel.

Wolff gick bort efter en tids sjukdom. Regissören Colin Nutley satt med vid Wolffs dödsbädd. 

– Jag känner mig helt tom. Han var en av de mest fantastiska människor jag någonsin känt, säger Colin Nutley i Ekots livesändning.

Han har bland annat spelat på Dramaten i "I väntan på Godot" som luffarpar med Thommy Berggren, "Hamlet" på Östgötateatern och Shakespeares "Richard III" på Riksteatern.

Han har också gjort framträdande rollen på Malmö stadsteater, Malmö Opera, Göteborgs stadsteater, Teater Galeasen och Vasateatern.

Han fick en Grammis för sin skiva "Min allra största kärlek" 2001. Han medverkade även i Melodifestivalen 2013 med "En förlorad sommar", skrivet av artisten Tomas Andersson Wij.

År 2011 utkom hans självbiografi Rikitikitavi. Sitt stora publika genombrott fick han med filmsviten "Änglagård" av Colin Nutley.

– Rikard Wolff var en helt unik person, som människa och med de värderingar han stod för. En person som gjort skillnad på riktigt, som genom sin hudlöshet delat med sig av sina erfarenheter och genom det blivit folkkär på djupet, säger Benny Fredriksson, VD på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.

Rikard Wolff blev 59 år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista