Lars Beckman (M), riksdagspolitiker från Gävle.
Lars Beckman (M), riksdagspolitiker från Gävle. Foto: Sveriges Radio.

Gävlepolitiker kritiserar snöröjningen

"Uppenbarligen något som inte funkar"
3:57 min

Riksdagspolitikern Lars Beckman (M) från Gävle kritiserar Stockholms snö- och halkbekämpning. I hans hemstad klarar man av samma snömängd som föll i Stockholm på tisdagen, säger han.

– Jag åkte tåg från Gävle till Stockholm och hörde om trafikkaoset. Då förväntade jag mig ett ordentligt snöväder men det var samma som i Gävle, säger Lars Beckman, moderat riksdagspolitiker från Gävle.

Han är kritisk till hur staden hanterat det första ordentliga snöfallet som föll i Stockholm på tisdagen.

– Uppenbarligen är det någonting som inte fungerar i Stockholms halkbekämpning. I Sverige är det fullt normalt med vinter. Snö- och halkbekämpning måste fungera här, säger han. 

Han föreslår bland annat att ta bort dubbdäcksförbud, och att utöka halkbekämpningen.

– Jag är förvånad att man inte förberett sig bättre med tanke förra årets kaos. Det är en fråga som lokalpolitikerna i Stockholm måste ta på större allvar, säger Lars Beckman. 

P4 Stockholm har sökt ansvarige trafikborgarrådet miljöpartisten Daniel Helldén som inte hade tid för en intervju. Men han säger att han inte är helt nöjd med hur snö- och halkbekämpningen fungerade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".