Återigen har sjukhuset Nya Karolinska i Solna gått upp i stabsläge på grund av IT-problem (arkivbild).
Återigen har sjukhuset Nya Karolinska i Solna gått upp i stabsläge på grund av IT-problem (arkivbild). Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Återigen stabsläge på Nya Karolinska

Nya Karolinska sjukhuset i Solna har i dag gått upp i stabsläge igen, för andra gången denna veckan.

Nya Karolinska har återigen tekniska problem och sjukhuset har gått upp i så kallat stabsläge. Samma sak hände i tisdags då ett nätverk havererat.

Det handlar om en nätverksstörning i den nya sjukhusbyggnaden i Solna, där verksamheterna nu tvingas följa manuella reservrutiner. Det finns ingen prognos för när felet kan vara avhjälpt.

Under kvällen höll sjukhusets styrelse ett extrainsatt möte, där man dels diskuterade de problem man haft med telemetri (hjärtövervakning), dels problemen med de trådlösa nätverken.

 – Vi har blivit oroade av det vi hör och därför kallade vi till ett möte om de tekniska problemen, säger styrelseordföranden Anders Ekblom till TT. 

Vid mötet kom styrelsen fram till att ledningen vidtagit adekvata åtgärder i båda fallen.
– Men situationen är inte acceptabel. Inte för medarbetarna och inte när man bedriver sjukvård.

Det har gått lång tid sedan systemen som nu brister handlades upp, och styrelsen vill att ledningen går till botten med varför leveranserna inte lever upp till kraven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista