Darin
1 av 5
Foto: Katrin Tetzlaff
Darin
2 av 5
Foto: Katrin Tetzlaff
Darin
3 av 5
Foto: Katrin Tetzlaff
Darin
4 av 5
Foto: Katrin Tetzlaff
Darin
5 av 5
Foto: Katrin Tetzlaff

Darin på Musikplatsen: Har sett fram emot det här!

Darin vaknade upp med hög feber på fredagsmorgonen. Med järnvilja tog han sig ändå till Musikplats Stockholm för att göra sin allra första konsert med nya låtarna.

Darin är aktuell med nya albumet Tvillingen. I Musikplats Stockholm premiärspelade han musik från plattan samma dag som den släpptes. Men det var nära att radiogiget inte kunde genomföras.

– Jag vaknade upp med 40 graders feber i morse och kunde knappast stå upp. Men jag visste att så många har sett fram emot det här - och jag med! Jag kände bara att jag måste komma hit och köra, sade Darin mellan ett par av låtarna och möttes av ett stort jubel från publiken.

2015 släppte Darin sitt första album på svenska med hits som Ta Mig Tillbaka och Juliet - låtar som han också bjöd på under spelningen i Musikplats Stockholm - varvade med nya Ja Må Du Leva, Rädda Mig, Tvillingen och den känslosamma balladen Alla Ögon På Mig. En låt om hur livet vände efter genombrottet i Idol 2004.

– Jag berättar från mitt perspektiv om saker och ting sedan jag slog igenom. Det kanske är den mest personliga låten jag skrivit, sade Darin om Alla Ögon På Mig.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista