Vintermusik
Åke Lundqvist, Anita Ekström, Sten Ljunggren, Marika Lindström och Lars Lind i Vintermusik av Lars Norén. I regi av Sofia Jupither. Premiär 2 december på Klarascenen, Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Foto: Carl Bengtsson/Pressbild/Redigerad

Clarie Wikholm: Lars Norén är rolig

2:16 min

Vintermusik av Lars Norén har världspremiär på Kulturhuset Stadsteatern nu på lördag. Och det är en väldigt rolig pjäs menar Claire Wikholm.

Tio äldre människor på en sandstrand i värmen. De pratar om vädret, om maten, om att få tiden att gå. Men egentligen pratar de högt för sig själva. Om livet som var och om döden som väntar.

Så beskrivs den nyskrivna pjäsen "Vintermusik" av Lars Norén som har urpremiär Kulturhuset Stadsteatern nu på lördag.

Claire Wikholm som gör en av rollerna i detta existentiella drama berättar att det var åratal sedan hon var med i en sådan harmonisk uppsättning:  

– Vi skrattar mycket. Vi grälar inte, vi tar den plats vi behöver, vi är tålmodiga och det är inga spänningar i gruppen. Vi tycker om varandra och har så oerhört roligt. Jag älskar mina kollegor!

Och det är inte bara kollegor och regissör som Claire hyllar. Hon passar även på att höja pjäsens författare, Lars Norén, till skyarna.

– Lars Noréns språk är outstanding. Vi fnittrar som förgiftade råttor åt varandra ibland. Vi pratar ofta förbi varandra och det blir sådana krockar och det är så synd om oss så att man skrattar ihjäl sig.

Lars Norén är rolig! Men jag vet inte om han har humor egentligen. Så väl känner jag inte honom. Men det blir humor och han är så jäkla begåvad!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista