Originalmedlemmen Peo Thyrén 2017 (och 1979 på omslaget till "Tonårsdrömmar").
1 av 2
Originalmedlemmen Peo Thyrén 2017 (och 1979 på omslaget till "Tonårsdrömmar"). Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio och Curt Hansson (omslagsfotot).
Noice konvolut "Tonårsdrömmar"
2 av 2
Noice konvolut "Tonårsdrömmar". Från vänster: Peo Thyrén, Hasse Carlsson, Freddie Hansson och Robert Klasen. Foto: Curt Hansson

Noice till Musikplats Stockholm

Minns du En Kväll I T-Banan och I Natt E Hela Stan Vår? Låtarna gav Noice ett enormt genombrott på 80-talet och nu kan du höra hitsen live när bandet kommer till Musikplatsen.

Noice slog igenom stort med debutplattan Tonårsdrömmar i början på 80-talet. Bandet växte till ett av de största i Sverige och konkurrerade på topplistan med samtida akter som Gyllene Tider.

Basisten Peo Thyrén och trummisen Robert Klasen var med på det allra första Noice-repet hemma i Gustavsberg i mitten på 70-talet och de är med i bandet än idag (Hasse Carlsson och Freddie Hansson gick bort i början på 2000-talet) när gruppen turnérar. Och spelar gör de en hel del.

– Vi gör 30-40 gig om året. Det kommer en massa människor och kollar och tycker att det är kul, säger Peo Thyrén i Fredrik Eliassons intervju i Musikplats Stockholm. 

Peo Thyrén skrev de största hitlåtarna för Noice och har i alla år varit den stora motorn i gruppen. Funky Dan Larsson är sångare sedan lång tid tillbaka och med honom och gitarristen Jonas Karlberg drar Peo Thyrén och Robert Klasen runt på landets scener. Och nu väntar alltså gig i Musikplats Stockholm. 

– Det ska bli riktigt kul!

– Vad får publiken vara med om då?

– Det blir ju hits! Det är klart att vi måste leverera våra hits, säger Peo Thyrén.

Noice gästar Musikplats Stockholm fredag 8 december. Läs mer i vår Konsertkalender om hur du upplever spelningen på plats.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".