Pendeltåg
Pendeltåg. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Stora trafikstörningar efter att pendeltåg spårat ur vid Älvsjö

Anders Torbjörn, Trafikverket: Vi evakuerar resenärerna
0:20 min

Vid klockan fem på torsdagsmorgonen spårade ett pendeltåg ur vid Älvsjö station. Resenärerna ombord ska ha evakuerats. Morgontrafiken dras nu med rejäla förseningar – och störningarna väntas pågå till på lördag.

Har du bild? Skicka till p4stockholm@sverigesradio.se

Föraren ska ha glömt att kontrollera en växel.

– Vi hade en växel ur kontroll och då ska föraren gå ut och kontrollera att den ligger rätt, men det gjordes inte, säger Anders Torbjörn som är operativ ledare vid Trafikverket.

Pendeltåget har rullat i låg fart vid urspårningen och resenärerna ombord evakueras till ett intilliggande tåg. Ingen ska ha kommit till skada.

Urspårningen i närheten av Älvsjö station påverkar pendeltågstrafiken under morgonen. Den går för tillfället med oregelbunden trafik. Pendeltågen har ett spår mindre att köra på och förseningar på upp till 30 minuter är att räkna med.

Även fjärrtåg söderut påverkas av urspårningen. Alla extratåg har ställts in.

Håll dig uppdaterad via P4 Stockholms Trafikredaktion. För senaste information om specifika tågavgångar hänvisas du till din tågoperatör.

Tåget som spårat ur står kvar på ett av spåren och tas inte bort förrän i natt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".