Miss Li
Miss Li Foto: Pressbild/WHOA WHOA GUSTAFSSON

Miss Li live på Musikplats Stockholm

3:17 min

Miss Li har på sistone radat upp hits som Bonfire, Aqualung, Love Hurts och The Day I Die. Inför giget i Musikplats Stockholm berättar Miss Li om Rihannas betydelse för nya albumet.

På senare år har Miss Li genomgått en stor förändring - inte minst i sitt arbete som låtskrivare. Tillsammans med Sonny Boy Gustafsson har hon jobbat mycket i Los Angeles, där de bland annat fick uppdraget att skriva musik till världsartisten Rihanna.

– Då var vi med hela hennes team i studion. "Gör hela tiden motsatsen till vad ni tror att Rihanna vill ha", sade hennes manager. "Tänk inte på Diamonds (stor låt med Rihanna från 2012, reds anm) eller någon annan hit, utan gör raka motsatsen". Och det där bar jag med mig till mitt eget, förklarar Miss Li i Musikplats Stockholm.

Hör Miss Li berätta om arbetet i Los Angeles i dokumentären Musikplats LA - en svensk framgångssaga.

Den direktsända radiospelningen med Miss Li äger rum fredag 15 december i Radiohuset iStockholm. Läs mer i vår Konsertkalender om hur du upplever gratisgiget på plats.

Mer Musikplats Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista