Rysk Ambulans i Stockholm
Den ryska ambulansen förbryllade både polisen och förbipasserande. Nu har händelsen fått en förklaring. Foto: Måns Jonasson

Därför var en rysk ambulans på Södermalm

En rysk ambulans gjorde en räddningsinsats på Södermalm under tisdagskvällen. Svenska polisen och förbipasserande var förbryllade över händelsen, enligt Aftonbladet.

Den ryska ambulansen var enligt Aftonbladet i Sverige för att hämta upp en rysk medborgare som var inlagd på universitetssjukhuset i Örebro efter en arbetsskada.

Ambulansen skulle flytta mannen med färjan från Stockholm mot Finland. Då stannade ambulansen på Folkkungagatan för att hjälpa en annan person i nöd.

– När ambulansen körde genom Stockholm stoppades den av förbipasserande eftersom en person hade blivit akut sjuk, säger Mikhail Jalagonia, chef för vårdföretaget i Ryssland, till nyhetsbyrån Ria Novosti som Aftonbladet hänvisar till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".