Sundbyberg MP
Foto: TT

Hela MP:s lokala styrelse i Sundbyberg får sparken

Elin Olsson (MP): De har inte tagit hand om situationen
1:42 min

Hela den lokala styrelsen för Miljöpartiet i Sundbyberg får sparken från sina styrelseuppdrag. I stället tar Stockholmsregionens distrikt över styret.

Distriktsstyrelsen baserar sina beslut på både den egna internutredningen av förhållanden i lokalavdelningen där det konstaterats maktmissbruk. Men också på kommunens granskning, där det konstaterats kränkande särbehandling.

Distriktsstyrelsen meddelar att de anser att varken lokalavdelningens styrelse eller gruppledaren vidtagit nödvändiga åtgärder i denna synnerligen allvarliga situation.

Distriktsstyrelsen föreslår också partistyrelsen att utesluta den ledande lokala miljöpartipolitiker i Sundbyberg som pekats ut som huvudproblem.

– Det här är en extraordinär åtgärd som vi naturligtvis inte skulle vidta om vi såg att det fanns möjlighet för den lokala styrelsen att ta hand om den här synnerligen allvarliga situationen som uppstått, säger Elin Olsson (MP).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".