Ett brofel har stoppat pendeltågen mellan Östertälje och Södertälje hamn (arkivbild).
Ett växelfel skapade stora förseningar i pendeltågstrafiken på måndagsmorgonen. Foto: Hasse Holmberg/TT

Förseningar i pendeltågstrafiken på premiärdagen

1:30 min

Flera omfattande växelfel grusade alla planer på en ordnad premiärdag i pendeltågstrafiken på måndagen.

SL:s stora omläggning av tågtrafiken med bland annat nya linjer och det så kallade "skip-stop" systemet, med snabbtåg som ska hoppa över vissa stationer, hade premiär på måndagen.

Det var också stora förseningar i trafiken. Men enligt Claes Keisu, pressansvarig på SL, hade förseningarna inget med den nya tågordningen att göra.

Det hänger inte ihop utan är ren otur att vi drabbades av växelfel i samband med ett nytt tågupplägg. Det tycker vi är tråkigt.

Vissa tåg var uppemot 45 minuter försenade. Det kördes många korta tåg och det var till och med tåg som ställdes in helt.

Vissa pendelresenärer reagerade med ilska och frustration.

– Det blir väldigt trångt på tågen i samband med förseningarna och korta tåg. Man står nos mot nos och det är inte speciellt trevligt. Det är inte så roligt heller att stå packade som sillar om något riktigt illa skulle hända, säger Mätte som pendlar från Norrviken i Sollentuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista