Hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen.
1 av 6
Hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Värdarna Björn Kjellman och Helena Bergström under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern.
2 av 6
Värdarna Björn Kjellman och Helena Bergström under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Eva Dahlgren uppträder under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen.
3 av 6
Eva Dahlgren uppträder under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Lisa Ekdahl uppträder under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen.
4 av 6
Lisa Ekdahl uppträder under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Jonas Gardell uppträder under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen.
5 av 6
Jonas Gardell uppträder under en hyllningskonsert till bortgångne artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern på måndagskvällen. Foto: Stina Stjernkvist/TT
På ett bord ligger anteckningsböcker för gäster att skriva hälsningar i, i samband med hyllningskonserten.
6 av 6
På ett bord ligger anteckningsböcker för gäster att skriva hälsningar i, i samband med hyllningskonserten. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bildspel: Rikard Wolff hyllades av vänner och fans

Eva Dahlgren och Lisa Ekdahl var några av de artister som på måndagskvällen hyllade den bortgångne skådespelaren och artisten Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern.

I publiken fanns både vänner, fans och familj. Vännen och kollegan Helena Bergström förberedde tidigt publiken på att det skulle bli en kväll fylld av såväl skratt som tårar.

Några av de som hyllade Rikard Wolff var Eva Dahlgren som sjöng en avskalad version av Mitt liv och Lisa Ekdahl som tolkade Wolffs En pojke på månen.

Men det dök också upp mer dansanta nummer med tydliga influenser av disco och house.

Många skrattade ordentligt när värdparet Helena Bergström och Björn Kjellman berättade anekdoter om den framlidne Rikards Wolffs stora telefonbok där både ett och två märkliga och svårtydda namn fanns med bland de många sidorna.

Jonas Gardell fick ordentliga applåder för ett tal när han vävde ihop Rikard Wolffs liv med Pride-rörelsens kamp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".