Buss Norra Sorunda3
1 av 2
Foto: Privat
Buss Norra Sorunda2
2 av 2
Foto: Privat

Buss med skolbarn körde i diket

1:13 min

En buss med skolbarn körde i fredags av vägen i Sorunda i Nynäshamns kommun. Passagerare har sagt att bussen körde för fort på den hala vägen. Bussföretaget utreder olyckan.

En av passagerarna, Corina Andersson, säger att bussen körde för fort på den hala vägen.

– Det var några som blev skadade, några småsår, en fläskläpp och det var någon som fick glassplitter på sig, säger Corina Andersson.

Det var i fredags morse som SL-bussen åkte av vägen i Sorunda. Ombord på bussen var flera barn som var på väg till skolan. Det var halt och Corina Andersson säger att bussen var försenad och att föraren körde för fort.

– Det gick fort men som jag uppfattade det slog bussen i tre träd och barnen blev rädda och chauffören körde vidare. Den stannade inte vid olycksplatsen utan på en busshållplats längre bort, säger Corina Andersson.

Bussföretaget Nobina som kör sträckan åt SL ska utreda vad som orsakade olyckan. Niklas Thorslund som jobbar på Nobinas pressjour vill i nuläget inte kommentera om bussen kördes för fort.

– Jag har ingen klar bild över vad som hänt ännu. Just nu håller vi på med den interna utredningen. Vi samlar fakta, tittar på hur fort bussen körde och vad det var för väglag, säger Niklas Thorslund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista