Brandbil på utryckning (arkivbild).
Arkivbild. Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Två klassrum förstörda i skolbrand

1:15 min

En brand bröt ut på tisdagskvällen på Sjöviksskolan i Årstadal i södra Stockholm. Ingen skadades men flera klassrum förstördes.

Räddningstjänst larmades 19.32 om rök i skolan, som ligger på Ingenjörsvägen.

– När vi kommer dit brinner det i takkonstruktionen och i ena gaveln. Två klassrum påverkas av branden nu, säger Fredrik Olsson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Det är oklart vad som startat branden. Det kan handla om ett elfel.  Polisen har inlett en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och spärrat av för att göra en teknisk undersökning. 

– Två klassrum är förstörda, resten tror man ska kunna gå att användas imorgon. Så skadorna blev inte så stora som man först befarade, säger Fredrik Olsson.

På onsdagsmorgonen träffade P4 Stockholms Anders Hildemar Ohlsson skolans biträdande rektor, Hanna Larsson.

– Verksamheten är igång som vanligt och de tre klasser som inte kan vistas i de skadade klassrummen är i en annan skola tills saneringen är klar, säger hon.

 

skolans hemsida skriver rektorn att skolan kommer att hålla öppet som vanligt, men att delar av undervisningen kommer ske i lånade lokaler på en närliggande skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista