postnord paket
Veckan innan jul är det betydligt fler paket som postkontoren hanterar. Foto: Pontus Lundahl/ TT

Högt tryck på postombuden

Postnord: Inget att oroa sig för
1:12 min

Med en vecka kvar till julafton är det många som handlar sina sista julklappar över nätet. E-handeln väntas slå rekord i år och trycket är högt på postombuden runt om i Stockholms län.

Postnord har fått kritik för posthanteringen under hösten och samtidigt är det rekordmånga som köper julklappar över nätet i år.

– Man kan få vänta lite längre i kö hos ombudet. Vi har vissa paket som haft en eller två dagars förseningar. Men på det stora hela innebär det inget annat än hur det är under övriga året, säger Erika Ahlqvist, chef för distributionen vid Postnord Sverige.

Om man har handlat sin klapp över nätet nu, kan ni garantera att man får den i tid?

– Absolut, man ska inte oroa sig för att julklapparna inte ska komma fram. Utan ser man till att man har postat i tid är det inga problem.

Erika Ahlqvist säger att man ska posta paketen som är mellan privatpersoner innan den 20 december för att de ska komma fram innan julafton och vid e-handel ska man titta vilken dag som är den sista för julklappar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".