Erika Ullberg (S) och Kristoffer Tamsons (M). Fotomontage: Helen Ling /Sveriges Radio.
Pendeltågstrafiken har kritiserats kraftigt sedan den nya tidtabellen infördes förra söndgen. På måndagen möttes oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) och trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M) i en debatt om just detta. Foto: Foto: Helen Ling /Sveriges Radio

Tamsons (M): Ska få bättre ordning på pendeltågstrafiken

Hör ett utdrag ur debatten
0:53 min

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) öppnar nu för att se över tidtabellerna för att komma tillrätta med den senaste tidens problem i pendeltågstrafiken.

Under måndagseftermiddagen mötte Kristoffer Tamsons Erika Ullberg, socialdemokratiskt oppositionslandstingsråd, i en debatt i P4 Stockholm, med anledning av det senaste tiden problem i pendeltågstrafiken.

Erika Ullberg menar att Tamsons inte tagit tillräckligt stort ansvar för den senaste kritiken.

 – Det kommer inga besked om de tänker backa om skipstop, hur de ser på tidstabellen eller vilka åtgärder de vidtar. De pekar mest finger åt andra - och det tror jag väljare är trött på, säger Erika Ullberg, socialdemokratiskt oppositionslandstingsråd, i en debatt i P4 Stockholm.

 Kristoffer Tamsons hintar dock om att tidtabellen kan komma att ses över.

– Jag har tydligt deklarerat att en tidtabell ska aldrig ristas i sten. Det får aldrig gå prestige i sådana här frågor. Vi ska omvärdera om det inte funkar och det har jag gett trafikförvaltningen i uppdrag att göra.

 Kommer kollektivtrafiken funka bättre nästa vecka?

– Trafikförvaltningen säger att det vi ansvarar för ska vi få bättre ordning på inom några veckor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".