Jessica Johnson, liberala kvinnor Stockholm
Jessica Johnson, liberala kvinnor Stockholm Foto: Björn Lindberg/ Sveriges Radio

Stor ilska bland demonstranter efter våldtäktsdom

Jessica Johnson (L): Männen måste ta större ansvar
1:59 min

Kvinnor från en rad olika organisationer samlades under tisdagen till en demonstration på Mynttorget, för att visa stöd för den kvinna som utsattes för en gruppvåldtäkt i Fittja förra året. När det stod klart att de åtalade männen frias utbröt en stark vrede på platsen.

– Jag blev skitförbannad och jag tror alla kvinnor här är förbannade. Det är nog nu, det är 2017 och vi måste ha kommit längre. Vi är bättre än såhär.

Vad säger du om domaren som kommenterar domslutet med att bevisen inte räcker ?

– Det finns så många fel i det här, utredningen har stora brister. Hur kan man tillåta att det sker? Sexualbrott är idag underprioriterade. Det är ett medvetet val. Varför är det så?

Känns det hopplöst?

– Då hade jag inte stått här. Jag tror folk är tillräckligt förbannade för att göra något åt det. Vad gör männen nu? Det finns ju en massa män som inte våldtar och slåss. Ni kan ju inte bara stå och titta på. Ut på stan gör det du kan, varje dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".