Taxibilar i Stockholm. Foto: Bertil Ericson /Scanpix.
1 av 3
Arkivbild. Foto: Bertil Ericson /Scanpix.
rainer jonsson
2 av 3
Rainer Jonsson, styrelseordförande Södertälje taxi. Foto: Fotograf: Privat
Natalia Santos
3 av 3
Natalia Santos, pressansvarig Taxi Stockholm Foto: Simon Hellsten

Svårt att få taxi på julafton

Taxi var god dröj
1:02 min

Räkna med långa köer om du vill åka taxi i Södertälje på julafton. Det är nämligen redan för sent att förboka taxi till julafton.

Julhelgen innebär högsäsong för vissa taxibolag. Södertälje taxi uppger att de inte kan ta emot fler förbokningar för tillfället.

– Vi har bokningar för den kapacitet vi kan garantera. Sedan har vi alltid en liten buffert for något akut, säger Rainer Jonsson, styrelseordförande i Södertälje taxi. 

Jonsson uppger att det är svårt att få tag i personal som vill jobba under jul och storhelger. Dessutom har det varit problem med sjukdom, bilproblem och många beställningar under hösten och vintern vilket har gett konsekvenser inför julhelgen. 

– Vi försöker ta in pensionärer och sådana som slutat under året. Men det har inte räckt för att täcka det behov som finns i Södertälje, säger Rainer Jonsson.

Men situationen i Stockholm ser annorlunda ut. Här tar man fortfarande emot förbokningar till julafton och ser inte något problem med att få tag i en taxi.

Däremot är det många förbokningar till nyår. Det kan bli större tryck på taxi och svårare att hitta en taxibil på nyårsafton.

– Om man vet vilken tid man ska åka på nyårsafton rekommenderar jag att man förbokar så snart som möjligt, säger Natalia Santos, pressansvarig på Taxi Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".