Eftersläckningsarbetet i Ålsten kommer pågå större delen av dagen.
1 av 2
Eftersläckningsarbetet i Ålsten kommer pågå större delen av dagen. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio

Flera svårt skadade efter villabrand i Bromma

2:05 min

Flera personer, både barn och vuxna, har förts till sjukhus efter en allvarlig brand i Ålsten, Bromma. Några flydde genom att hoppa genom fönstren.

Larmet om branden i en trevåningsvilla i Ålsten nådde räddningstjänsten klockan 22.38 på torsdagskvällen.

Stockholms brandförsvar skickade brandmän från tre stationer och gick in med rökdykare.

– Det är en fullt utvecklad brand, en allvarlig brand. Först har vi satt in rökdykare. Vi jobbar i första hand med livräddning och sen koncentrerar vi oss på släckningsarbete, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral på kvällen.

Villan söktes igenom med rökdykare eftersom det fanns folk hemma när larmet gick. Klockan 23.50 meddelade polisen att flera personer har förts till sjukhus.

– Ett flertal personer har skadats och förts med ambulans till sjukhus, både vuxna och barn, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Vid 01-tiden hade 12 personer förts till sjukhus, enligt räddningstjänsten, med både rökskador och benbrott.

– Det är både rökskador och benbrott, vissa har hoppat från fönster under branden, säger Tony Frank.

På morgonen ändrades den siffran. Vissa medier uppger att åtta personer förts till sjukhus. Vakthavande befäl ville vid 07.30-tiden inte uppge någon siffra för P4 Stockholm utan uppger att ett antal personer förts till sjukhus.

Branden är under kontroll och det finns ingen ytterligare spridningsrisk.

– Däremot så drar röklukt in över delar av Stockholm, det luktar brandrök både på Kungsholmen och på Östermalm, säger Frank.

Arbetet vid det eldhärjade huset har nu övergått i eftersläckning. Den delen av processen beräknas pågå större delen av fredagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista