Kvinnan som anmälde gruppvåldtäkten i Fittja talar ut för första gången och tackar svenska folket för stödet hon fått.
Kvinnan som anmälde gruppvåldtäkten i Fittja talar ut för första gången och tackar svenska folket för stödet hon fått. Foto: Privat

Kvinnan i Fittjamålet ger sin bild av rättegången

"Jag hoppas att ingen får uppleva det jag fått uppleva"
1:33 min

Kvinnan som anmält gruppvåldtäkten i Fittja talar ut i media för första gången. "Jag vill tacka alla svenskar som stöttat mig", säger hon.

De fem män som stod åtalade för gruppvåldtäkten friades av tingsrätten i tisdags.

Domslutet har väckt starka reaktioner. Flera demonstrationer har hållits till stöd för kvinnan. Det har också startats en insamling.

Nu talar kvinnan ut för första gången. I en egeninspelad film, som P4 Stockholm fått ta del av via hennes målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz, tackar hon för stödet hon fått.

– Jag vill tacka svenska folket för allt stöd. 

Men hon är också kritisk mot hur domaren behandlat henne och hur hon avbrutits flera gånger i rättssalen.

– Jag hoppas att ingen får uppleva det jag fått uppleva från en domares sida, ifrån rättens sida.

P4 Stockholm har sökt domaren, chefsrådmannen Erica Hemtke. Till Aftonbladet säger hon att då hon avbrutit målsägaren under förhandlingen har detta varit för målsägarens skull, för att få henne att repetera, förtydliga eller om hon sagt något när någon annan talat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".